Vai bišu vasku drīkst ēst?
Šis ir jautājums, kas vienmēr liek pasmaidīt. Lai gan neiesakām kost gabalus no mūsu dabīgajām bišu vaska svecēm, tomēr, maza vaska pilīte Jums nekaitēs. Ir zināms, ka pastāv arī pārtikā lietojams bišu vasks, kas ir augstas kvalitātes, dabisks, filtrēts bišu vasks.
Slaveni pavāri ēdiena gatavošanā izmanto bišu vasku tā neticamā spīduma un izsmalcinātās medus krāsas dēļ. To izmanto kā tītaru, šķiņķu, konditorejas izstrādājumu un konfekšu glazūru. Daži konditorejas pavāri apgalvo, ka Canelé - franču mīklas konditorejas izstrādājums, kas pildīta ar olu krēmu, ko pārklāj plānā, kraukšķīgā, karamelizētā glazūra - nav īsta Canelé , ja veidne netiek ietaukota ar bišu vaska un sviesta maisījumu.
Ir pierādīts, ka bišu vaskam piemīt arī antibakteriālas īpašības, tāpēc tas ir kļuvis par perfektu spīdīga vaska apvalku sieriem un raudzētiem ēdieniem.
Tā kā dabisko pārtikas produktu popularitāte palielinās, jūs pamanīsiet bišu vasku kā sastāvdaļu vairākos, ikdienas pārtikas preču pirkumos, nekā jebkad agrāk, sākot no košļājamās gumijas un beidzot ar sieru.
Ja arī Jūs vēlaties izmantot pārtikā dabīgo bišu vasku, vienmēr pārliecinieties, ka tas ir 100% tīrs pārtikas klases bišu vasks, kas nav importēts un nav sajaukts ar kaitīgām piedevām. Galu galā, ja jūs gatavojaties ēst bišu vasku, Jums jāzina, no kurienes tas nāk.